Pro si contra vietii de swinger

Vrei, dar nu prea vrei, dar totuși vrei, dar nu ești sigur. Poate că ai auzit despre stilul de viață al swingerilor și te-ar tenta o astfel de experiență, dar nu ești incă 100% decis și nu știi dacă este o alegere bună sau nu pentru relația ta. E normal să ai îndoieli la început. Personal, consider că swinging-ul în viața cuplurilor aduce foarte multe beneficii și influențează relațiile de cuplu într-o direcție pozitivă, dar cred că cel mai bine ar fi să iei chiar tu această decizie. Îți las în continuare o listă cu avantaje și dezavantaje ale vieții de swinger care sper să te ajute să îți faci o idee mai clară despre ceea ce presupune această experiență.


Ce este swinging-ul?

Înainte de orice definiție elaborată și complicată, trebuie să înțelegem că swinging-ul este un stil de viață. Se adresează persoanelor open-minded în ceea ce privește relațiile sexuale și presupune practica deschisă a acestora cu parteneri din afara cuplului.In funcție de diverse criterii, swinging-ul se împarte în mai multe categorii si oferă mai multe posibilități de a practica acest stil de viață. Trebuie doar să experimentezi și să descoperi ce ți se potrivește cel mai bine.


Avantajele vietii de swinger

In cazul cuplurilor căsătorite, este demostrat că schimbul de parteneri în viața sexuală reduce semnificativ rata divorțului.
Momentul în care unul dintre parteneri nu mai este satisfăcut de viața sexuală pe care o are este unul critic într-o căsnicie. De cele mai multe ori, acest lucru apare din cauza monotoniei din care este destul de greu să ieși de unul singur.Schimbul de parteneri este chiar o soluție salvatoare care îți va pipera cu succes viața sexuală și vă va satisface în egala măsură pe amândoi.

Te ajută să îți descoperi plăcerile ascunse.

Este un mod foarte bun prin care îți poți da seama ce îți place cel mai mult în materie de sex.Interacționând cu oameni care trăiesc aceeași experiență ca tine, poți fi tot timpul sincer și deschis în ceea ce privește dorințele sexuale pe care le ai. Îți poți îndeplini fanteziile erotice experimentând sexul liber cu alte cupluri sau cu persoane singure sau le poți satisface pe ale lor, descoperind astfel lucruri noi care îți fac și ție plăcere.


Îți îmbunătățește comunicarea în cuplu și te ajută să îți cunoști mai bine partenerul.


Încă din momentul în care spui „relație deschisă”, înțelegi automat comunicare, sinceritate și libertate de exprimare.Mai mult decât în relațiile obișnuite, când tu si partenerul tău ați decis să începeți o viață de swingeri, trebuie să vorbiți deschis despre asta. De ce faceți asta? Vă va afecta relația? Care sunt regulile? Care sunt limitările pe care vi le impuneți?După ce deja ați facut prima vizită într-un club de swingeri, inevitabil veți vorbi despre aceasta experiență. V-a placut? Ce v-a plăcut cel mai mult? Ce puteți face mai mult? V-a deranjat ceva? Veți reveni in club?Toate discuțiile acestea te fac să îți cunosti mai bine partenerul, să îți dai seama ce îi produce plăcere și care sunt dorințele lui pe care nu le-ai observat, nu ți le-a spus sau nu le-a știut nici măcar el până acum.


Îți îmbunătățește viața sexuală și starea de sănătate.

Din nou, un fapt dovedit este că swingerii au o viață sexuală mai bună față de cuplurile monogame atât din punct de vedere al numărului de partide amoroase, cât și din punct de vedere al satisfacției, conform unor statistici, swingerii având cu aproximativ 30% mai multe orgasme decât persoanele implicate în relații monogame.Orgasmele sunt considerate de sexologi adevărate medicamente pentru anumite probleme de sănătate. În speță, un singur orgasm pe săptămână reduce riscul bolilor cardiovasculare cu 35%, echilibrând nivelul hormonilor ambelor sexe(testosteron și estrogen). De asemenea, se îmbunătățește sistemul imunitar prin creșterea numărului de anticorpi din organism.
Alte beneficii medicale ale orgasmelor frecvente și regulate sunt: efectele analgezice (mai ales asupra durerilor de spate și picioare, iar în cazul femeilor și asupra durerilor mentruale), îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea riscului de hipertensiune arterială, reducerea stresului și, în cazul bărbaților, reducerea riscului de cancer de prostată.

Dezavantajele vietii de swinger

Viața de swinger nu este incă social acceptată de toată lumea.
Deși ideea de swinging a evoluat și s-a dezvoltat foarte mult, mai ales de când au apărut site-urile de dating pe această nișă, există încă persoane care nu îmbrățișează conceptul.Mentalitate greșită, dar peste tot prezentă, oamenii au prejudecăți, prea agresive uneori. Normalitatea nu aceeași definiție pentru toată lumea, însă sunt persoane care consideră normalitatea lor general valabilă și orice abatere de la aceasta este taxată.

Astfel că, din cauza persoanelor care confundă swinging-ul cu înșelatul sau imoralitatea și care, pentru că sunt setate pe ideea că un anumit lucru nu face bine relației lor, uită că nu ar trebui să îi penalizeze pe cei care văd același lucru ca pe un benefic.

iu, practicanții acestui stil de viață sunt nevoiți uneori să ascundă acest lucru de familie, prieteni, colegi și societate în general.Să ai o viață secretă, dublă, implică mult stres și îți ocupă foarte mult timp pe care, de obicei, când trebuie să te împarți deja între serviciu, copii și sporturi sau alte activități în familie, nu îl ai.

Există posibilitatea ca partenerul să nu fie de acord cu părerile tale.
Când decizi că vrei să îți începi viața de swinger, trebuie să fii sigur că și partenerul tău dorește acest lucru la fel de mult ca și tine.
Există cazuri în care cineva dorește să experimenteze swinging-ul și partenerul este de acord doar ca să îi facă pe plac. De aici, apar o mulțime de probleme. Balanța regulilor pe care cei doi le stabilesc înclină în defavoarea celui care a acceptat experiența doar de dragul partenerului său.

Astfel că, swinging-ul, care în mod normal ar trebui să intensifice o relație și să îi apropie pe parteneri, nu face altceva decât să aducă resentimente între cei doi. Nu uita că, în centrul oricărei relații de succes (fie ea între swingeri sau nu), trebuie să se afle comunicarea sinceră și deschisă.

Poate apărea gelozia în relație.

În general, apare gelozia în momentul în care o persoană consideră că partenerul oferă mai multă atenție altcuiva.Cheia este controlul. În primul rând, trebuie să acorzi exclusivitate emoțională persoanei care ocupă locul principal în viața ta și să îți faci partenerul să fie conștient de acest lucru.Când vine vorba de schimbul de parteneri, femeile sunt cele mai predispuse să se simtă geloase deoarece se consideră într-o oarecare competiție. Astfel că, este important ca partenara ta să știe că există un motiv foarte solid pentru care pleci acasă cu ea de la fiecare petrecere de swingeri la care mergeți.

Swinging-ul în viata persoanelor singure

Pentru persoanele care nu se află într-o relație și nici nu își doresc una foarte mult, swinging-ul este o soluție foarte bună. Principalul avantaj al acestui stil de viața, atât pentru bărbații, cât și pentru femeile singure, este că îți poți satisface dorințele și fanteziile erotice fără a-ți produce niciun fel de obligație față de un anume partener. De asemenea, ajută la dezvoltarea personală și la descoperirea lucrurilor pe care le cauți cu adevarat. Experimentând sexul cu mai mulți parteneri, îți poți seta mai ușor un anumit set de criterii pe care trebuie să le îndeplinească persoana cu care ți-ai dori să începi o relație în viitor.

Dezavantajele swinging-ului în cazul persoanelor singure apar, de obicei, pe termen lung, atunci când te hotărăști că vrei să începi o relație. Este posibil ca, la început, să nu îți fie ușor să renunți la acest stil de viață în cazul în care partenerul nu vrea să îl adopte. Sau, pur și simplu, vei intra într-o rutină în care îți vei pierde complet dorința de a fi într-o relație cu un partener stabil.Bineînțeles că sunt multe lucruri de pus în balanță, fie că faci parte dintr-un cuplu, fie că nu. La urma urmei, orice decizie importantă trebuie gândită bine.

Dacă te hotărăști totuși să îți începi viața de swinger, începe printr-o petrecere la un club. Socializează astfel cu cei care fac deja asta și ascultă părerile și experiențele lor din care, cu siguranță, vei avea o mulțime de lucruri de învățat în acest sens. Discutând direct cu oamenii care practică acest stil de viață, îți vei face o părere mult mai clară asupra swinging-ului și te va ajuta să îți dai seama dacă asta este ceea ce cauți cu adevărat.

CONTACTEAZA

BAD ROMANCE